Anayasa Hukuku / Vatandaşlık / Temel Yurttaşlık Bilgisi

İnsan Hakları Hukuku

Anayasa Hukuku / Vatandaşlık / Temel Yurttaşlık Bilgisi
Anayasa Hukuku / Vatandaşlık / Temel Yurttaşlık Bilgisi

Anayasa Hukuku / Vatandaşlık / Temel Yurttaşlık Bilgisi udemy course free download

İnsan Hakları Hukuku

Değerli kursiyerimiz bu kursumuzun amacı ülkemizde yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ve diğer tüm kurum sınavlarında sizlerin yardımcısı olmaktır. Kurs içerisindeki anlattığımız konuların hepsi uzun yıllar bilgi ve birikimin ürünüdür. Sınavlarda genelde bu konular çerçevesinde sorular sorulmakta olup ve öğrencilerimiz iyi, sistemli ve sıkı bir hazırlıkla başarı elde etmektedirler. Zaten özelikle her vatandaşımızın bilmesi gerektiği konular olduğundan dolayı bu tür konuları herkesin öğrenmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini çoğu kişi halen daha başkanlık sistemi diye bilmektedir. Bu doğru değildir. Ülkemizde 2017 anayasa değişikliği ile 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' uygulanmaktadır. İşte bu tür yanlış veya eksik bilgileri elimden geldiğince ve dilimin döndüğünce sizlere sunmaya çalıştığım bu bu kurstan umarım istifade eder ve gireceğiniz tüm sınavlarda başarılı olursunuz.

Değerli arkadaşlar bu kursumuz video ve ders notu içeriğiyle zenginleştirilmiş olup dilediğiniz her sorununun cevabı içinde benimle iletişim halinde olabilirsiniz.

Peki

Uğur İsmail Uğurlu kimdir?

Aralık 1980'li yıllar

Trabzon’da seksenli yılların ortalarında soğuk bir kış günü bu yalan dünyaya gelmenin verdiği bir şaşkınlıkla hayata ağlayıp sızlayıp merhaba demişim. O dönemlerde ülkem ve şehrimiz ağır bir askeri müdahaleden çıkmış yeni bir düzen kurulmaya başlanıyordu.

İlkokul, Ortaokul ve Lise yıllarım :)

İlk öğrenimimi Trabzon Merkez’de yer alan Ülkü İlkokulunda aldıktan sonra bir üst eğitimimi ise Cumhuriyet Ortaokulunu da başarıyla tamamladım. Daha sonraları ise ilimizin en meşhur liselerinden, ülkemize ve dünyaya birçok ünlü kazandırıp, eğitim vermiş olan Trabzon Lisesini de tamamladıktan sonra artık üniversite kazanmak için ÖSS’ye (eski adıyla Öğrenci Seçme Sınavı) hazırlandık. Herkes gibi.

Anadolu Üniversitesi

E tabi yaşımızda geçerken en azından bir ihtisasımız olsun diye çabalarken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünü zar zorda olsa bitirdikten sonra eğitim konusunda dur durak demeden açıldım. Sonraları eğitim hayatımı beş tane diploma ile taçlandırmak ve birçok eğitim seminerine katılmak benim için ayrı bir tat ve onur oldu.
Mutlu ve gururluyum.
İyi ki de yapmışım.

Uludağ Üniversitesi

İlahiyat Fakültesinden İlahiyat Önlisans bölümünü bitirmek, ardından Hukuk Fakültesinden, Adalet mezunu olmak, sonraları da Bursa Uludağ Üniversitesinden Pedagojik Formasyon sertifikası alıp, 2020 yılının sonlarında da Maliye Bölümünden mezun olmak her babayiğidin harcı olmasa gerek.
Yine aklımda bir şeyler var nasip olursa tabi…

Ödül Töreni

2010 yıllarında inanılmaz bir aşkla yaptığım gazetecilik mesleğiyle gözümü açtım desem yalan olmaz. Bu işi severek yapmanın bana kazandırdığı başarıyı unutamam tabi ki. 2011 yılındaki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği yarışmada Türkiye geneli 156 haber arasında benim yaptığım haber Türkiye’de 1. olması beni son derece mutlu etmiştir.

Ah Bursa'm Ah!

2012’lerde ise hayatıma Bursa ilimiz damgasını vurmuştur. Bursa’daki yaşadığım günler her zaman benim baş tacım olacaktır. Aslında Bursa’da ben kendimi buldum. Ve her anlamda olumlu olarak bambaşka birisi oldum.
Ve şimdilerde onur ve gurur duyarak yaptığım öğretmenlik serüvenim başladı. Çok Şükür.