Kuran-ı Kerim'i Tecvidli Okuma / Hümeze - Duhâ Sûreleri
Hümeze - Duhâ Sûrelerini; harflerin mahreç ve sıfatlarına dikkat ederek okuma ve anlama من سورة الضحى الى سورة الهمزة

Kuran-ı Kerim'i Tecvidli Okuma / Hümeze - Duhâ Sûreleri udemy course free download
Hümeze - Duhâ Sûrelerini; harflerin mahreç ve sıfatlarına dikkat ederek okuma ve anlama من سورة الضحى الى سورة الهمزة
Sayfamda yer alan kursları şu sıralamaya göre takip etmenizi öneririm. (Bu kursların içeriği size göre yeterliyse bir sonraki kursa atlayabilirsiniz)
1- Beş Dakika Kuranı Öğren / Kuran-ı Kerimi Okumayı Öğreniyorum
2- Kur'an-ı Kerim'i Tecvidli Okuma / Nâs - Fîl Sûreleri Ezber3- Kuran-ı Kerim'i Tecvidli Okuma / Hümeze - Duhâ Sûreleri
4- Pratik Tecvid / Kur'an-ı Kerim'i Tecvidli Okuma5- Tecvid Dersleri / Kur'an-ı Kerim'i Tecvidli Okuma
Duhâ Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Duhâ, kuşluk vakti demektir. Konusu: Müşriklerin üzücü söz ve davranışlarına karşı bir teselli olmak üzere Hz. Peygamber’e, yüce Allah’ın himayesi sayesinde çocukluğundan itibaren nice güçlükleri aşarak bugünlere geldiği hatırlatılmakta ve kendisinin de yetime, yoksula iyi davranması emredilmektedir.
İnşirâh Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 8 âyettir. İnşirah, açılmak, genişlemek demektir. Konusu: Sûrede Yüce Allah’ın Hz. Peygamber’e mânevî lütufları özetlenmekte, her güçlükle birlikte mutlaka bir kolaylığın olduğu bildirilerek Mekke’de putperestlerin baskısı yüzünden sıkıntı çeken Resûlullah ile müslümanlara teselli ve ümit verilmekte; onlardan Allah’a ibadet ve itaatlerini sürdürmeleri istenmektedir.
Tîn Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 8 âyettir. Tîn, incir demektir. Konusu: Sûrede bazı önemli varlıklar üzerine yemin edilerek insanın yüksek değeri vurgulanmış, kötü ahlâkın bu değeri düşürdüğü ifade edilmiştir. İman edip iyi işler yapanlar övülmüş, hesap ve cezayı yalan sayanlar kınanmış, hüküm verenlerin en üstününün Allah olduğu bildirilmiştir.
Alak Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını ikinci âyette geçen “alak”kelimesinden almıştır. Konusu: Sûrede okumanın önemi vurgulanmakta, insanın neden yaratıldığına dikkat çekilmekte, kendini kendine yeterli görüp nankörlük eden insanın taşkınlığı ve bunun acı sonuçları anlatılmaktadır.
Kadir Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 5 âyettir. Sûre, Kadir gecesini anlattığı için bu adıalmıştır. Kadr, azamet ve şeref demektir. Konusu: Kur’an’ın Kadir gecesinde indirildiği bildirilmekte ve bu gecenin önemi anlatılmaktadır.
Beyyine Suresi
Medine döneminde inmiştir. 8 âyettir. Beyyine, apaçık delil demektir. Konusu: Sûrede Hz. Muhammed aleyhisselâmın peygamberliği karşısında Ehl-i kitap ve müşriklerin inkârcı tutumları eleştirilmekte; özellikle Ehl-i kitabın, bu tutumlarıyla kendi dinlerinin özüne de aykırı davrandıkları, çünkü İslâm’ın iman ve ibadete dair temel buyruklarıyla peygamberlik inancının o dinlerin asıllarında da bulunduğu bildirilmektedir. Sûre kötülerle iyilerin âhiretteki durumlarını özetleyen açıklamalarla son bulmaktadır.
Zilzâl Suresi
Medine döneminde inmiştir. 8 âyettir. Zilzâl, sarsıntı, deprem demektir. Konusu: Sûrede kıyamet kopması sırasındaki şiddetli yer sarsıntısının ardından kıyamet gününde yaşanacak olan sıkıntı ve dehşet verici haller anlatılmaktadır; ayrıca dünyada işlenen hayır veya şerrin karşılığının âhirette ödül veya ceza olarak alınacağı bildirilmektedir.
Âdiyât Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Âdiyât, hızlı koşan atlar demektir. Konusu: İnsanoğlunun nankörlüğü ve mala düşkünlüğü, ahiret hayatı için harcama yapmaması ve bu yüzden onu kötü bir sonucun beklediği söz konusu edilmektedir.
Kâria Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. “Kâri’a”, vuran, çarpan, kapıyı çalan,yürekleri hoplatan şey demektir. Burada, kıyamet gününü ifade etmektedir. Konusu: Sûrede bazı kıyamet tasvirlerine yer verilmekte, âhiret sorumluluğu bilinci aşılayan uyarılarda bulunulmaktadır.
Tekâsür Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 8 âyettir. Tekâsür, mal, mülk ve çoluk çocuğunçokluğuyla övünmek demektir. Konusu: Sûrede insanların, hayatın aldatıcı yönleriyle meşgul olmalarından, dünya malını biriktirmeye olan düşkünlüklerinden ve âhiret hallerinden söz edilmektedir.
Asr Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 3 âyettir. Asr, çağ, ikindi vakti, uzun zaman demektir. Konusu: Sûrede insanı ebedî hüsrandan kurtaracak yollar gösterilmektedir.
Hümeze Suresi
Mekke döneminde inmiştir. 9 âyettir. Hümeze, insanları arkadan çekiştiren,ayıplayan kimse demektir. Konusu: Sûrede insanları küçümseme, kusur arama gibi davranışlar eleştirilmekte; servete güvenme ve onu yanlış yolda kullanmanın kişiye ne büyük zararlar getireceği anlatılmaktadır.